Nog veel
meer
leuks bij
Dynamo
naar Dynamo>>

Nieuws

Dynamo Jongeren presenteert magazine INCLUSION

In de zomer heeft Dynamo Jongeren het magazine INCLUSION gelanceerd tijdens de online editie van Pride Oost. Met het blad wil Dynamo Jeugd- en Jongerenwerk de zichtbaarheid en acceptatie van LHBTIQ+ vergroten.

Dynamo Jongeren draagt dit magazine op aan alle jongeren die ergens voor staan en zichzelf durven te zijn. Maar ook aan hen die dit graag zouden willen, maar dit door bepaalde omstandigheden (nog) niet kunnen. INCLUSION geeft een realistisch beeld van de LHBTIQ+-community en verzet zich daarmee tegen de heersende stereotypering die we in de media zien. Het blad is gemaakt door Valèrie Wallenburg en vertelt inspirerende human interest verhalen.

“’INCLUSION’ is de Engelse vertaling van het Nederlandse woord inclusie, wat betekent dat iedereen meetelt, de titel wordt versterkt door de slogan ‘More than Stereotypes’. Met INCLUSION wil ik een realistische weerspiegeling van de LHBTIQ+-community weergeven. Het blad is rijk aan verschillende seksualiteiten, genderidentiteiten, culturen, religies en uiterlijke kenmerken. Voor INCLUSION heb ik diverse mensen geïnterviewd, hier zijn mooie, emotionele en vooral inspirerende verhalen uit voort gekomen. De ijzersterke fotografie van Inge Oudheusden, Squared Productions en Cloud Meijer maakt het blad écht compleet. Ik hoop dat de verhalen in het blad de lezer net zo zullen inspireren als dat ze bij mij hebben gedaan”, aldus Valèrie Wallenburg.

Na de première bij Pride Oost 2020 Online wordt het magazine o.a. verspreid worden via onze locaties in Oost en voor educatieve doeleinden bij het project “#IKBENMEERDANDAT” op verschillende VO-scholen in Oost.

Dynamo Jeugd en Jongerenwerk staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen vrij is om zichzelf te kunnen zijn en te houden van wie je wilt. Een van de kernwaarden is niet voor niets; Gelijkwaardigheid – niemand is meer of minder dan een ander. Dat dragen we uit en leven we voor. Dynamo Jongeren staat open voor alle tieners en jongeren uit Amsterdam Oost, iedereen is welkom!

Aan dit magazine werkten jongeren en jongerenwerkers van Dynamo mee. Je vind er naast persoonlijke verhalen van jongeren ook informatie over jeugd en jongerenwerk van Dynamo. Lees het magazine op Dynamo Jongeren.

Dynamo Jeugd ®2020